Over Metta Hofstra

Metta Hofstra (1957) is arts Integrale Geneeskunde, deskundig op het gebied van homeopathie sinds 1997. Zij begon haar loopbaan als arts binnen de revalidatie in 1983. Vanaf 1985 werkte zij als huisarts, aanvankelijk als waarnemer en daarna als gevestigd huisarts gedurende 23 jaar in haar eigen praktijk in Eelde. Per 1 januari 2015 heeft zij haar huisartspraktijk beëindigd, en werkt zij nog uitsluitend als arts Integrale Geneeskunde, deskundig op het gebied van homeopathie. Zij is lid van de AVIG (Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde) en van de VHAN (Vakgroep Homeopathische Artsen Nederland).

Daarnaast werkt zij al 15 jaar mee als columnist en medisch redactielid aan het magazine gezondNU. Schrijven is een hobby die ze deelt met haar man, Marc Conradi. Samen schreven zij het boekje “Hoe overleef ik mijn huisarts” (2005) waarin tips voor patiënten staan om met hun huisarts om te gaan. Marc en Metta hebben 3 volwassen kinderen. Ook schrijven zij korte inspirerende observaties over initiatieven en ideeën voor een mooiere wereld op hun site www.veranderen.nu.

Metta Hofstra is ingeschreven in het BIG (wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) -register onder nummer 59021588601 en heeft als AGB (Algemeen Gegevens Beheer zorgverleners) -code 84-021833. Zij is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 01152907.

Uitgangspunt bij de behandeling

De gehele mens heeft altijd Metta’s bijzondere aandacht gehad. Zij gaat ervan uit dat het onmogelijk is een klacht of ziekte los te zien van de patiënt en probeert in haar behandelingen van dit holistisch model uit te gaan.

Met Integrale Geneeskunde wordt een visie beschreven waarbij arts en patiënt gelijkwaardig zijn, de patiënt centraal staat, de mens als geheel wordt gezien en waarbij op basis van wetenschappelijk onderzoek gebruik wordt gemaakt van alle geschikte therapeutische benaderingen en zorgprofessionals om tot optimale gezondheid en optimaal herstel te komen. Artsen Integrale Geneeskunde hebben kennis van en ervaring met reguliere behandelwijzen. Daarnaast zijn zij deskundig op het gebied van een of meer aanvullende geneeswijzen.

Metta Hofstra is als Arts Integrale Geneeskunde tevens deskundig op het gebied van de homeopathie, waarbij zij de homeopathie ziet als complementaire geneeskunde, dat wil zeggen als een prachtige aanvulling op alle andere soorten van geneeskunde. Omdat een patiënt baat kan hebben bij zowel reguliere als homeopathische medicijnen en zij dit ook uit ervaring weet, zal zij nooit het gebruik van reguliere medicatie afwijzen waar dat nodig is. Het homeopathisch medicijn kan echter helpen iemand energieker te maken, zowel geestelijk als lichamelijk. Als een middel past bij de patiënt als geheel, zal niet alleen de klacht verminderen, maar voelt de patiënt zich ook beduidend beter functioneren in al zijn of haar facetten. Een homeopathisch middel kan iemand dichter bij de persoon brengen die hij in essentie is. De juiste keuze van het medicijn wordt bepaald tijdens een consult van ca. 1 tot 1,5 uur, waarin Metta probeert de rode draad in iemands leven te vinden. Wat maakt dat deze persoon op dit punt van zijn of haar leven, nú deze klachten heeft en wat heeft dat te maken met zijn of haar voorgeschiedenis, persoonlijkheid, familiaire belasting en algehele constitutie?